تخممرغ یک ماده غذایی مغذی و کامل است که از دیرباز در سبد غذایی بسیاری از مردم در سراسر جهان جای داشته است. این ماده غذایی به دلیل قیمت مناسب، طعم لذیذ و تنوع در پخت و پز، بهعنوان یک غذای ایدهآل برای افراد در هر سنی شناخته میشود.
تخممرغ يکی از بهترين و ارزانترين اشکال پروتئين است که ميتوان در رژيم غذايي خود داشت. هر 100 گرم از این ماده غذایی حاوی حدود 155 کالری است. اسيد آمينه، آنتی اکسيدان، آهن و پروتئین مواد تشکیلدهنده آن هستند. همچنین در زرده تخممرغ ماده مغذی چربی به نام کولين وجود دارد. در واقع میتوان گفت تخممرغ تقریباً یک غذای کامل است.
خواص تخممرغ
اما تخممرغ چه فوایدی برای سلامتی دارد؟ در این مطلب به برخی از مهمترین خواص این ماده غذایی شگفتانگیز و همچنین نکاتی در مورد انتخاب و نگهداری آن اشاره خواهیم کرد.
تقويت سيستم ايمنی
يک تخممرغ بزرگ تقریباً حاوی يک چهارم از مصرف روزانه سلنيوم بدن است که به سيستم ايمنی کمک ميیکند و هورمون تيروئيد را تنظيم میکند.
بهبود مو و پوست
تخممرغ غنی از ويتامين B2، B5 و B12 است که باعث میشود موهای شما سالم و قوی باشند. همچنين حاوی بيوتين، نوع خاصی از ويتامين B است که به رشد مو کمک میکند.
خوردن تخممرغها بهطور مرتب میتواند پوست شما را لطيف و ملايم کند.
منبع اسيد آمينه
تخممرغ دارای 9 اسيد آمينهای است که باید بدن از بیرون خود تأمین کند. اين اسيد آمينهها عبارتند از: هيستيدين، ايزولوسين، لوسين، ليسين، متيونين، فنيل آلانين، ترئونين، تريپتوفان و والين. تخممرغ علاوه بر حاوی اسيد آمينه ضروری، منبع غنی از سه اسيد آمينه غيرضروری به نام آلانين، آسپارتيک اسيد و اسيد گلوتاميک هستند.
سلامت روان بهتر
کمبود اسيد آمينه با مشکلات روانی مانند استرس، اضطراب و افسردگی مرتبط است. اسيدهای آمينه باعث تقويت سروتونين در سيستم عصبی فرد شده و باعث میشود که فرد احساس خوشحالی کند.
جلوگيری از اختلالات بينايی
زرده تخممرغ حاوی لوتئين و زاکسنتين، دو آنتي اکسيدانی هست که نقش مهمی در کمک به جلوگيريی از اختلالات بینایی دارد. در حالي که سبزيجات سبز برگ مانند اسفناج، کلم بروکلی و کلم نيز داراي اين آنتی اکسيدانها هستند، تحقيقات میگويد بدن انسان قادر به جذب لوتئين از تخممرغ بهتر و سريعتر از اين سبزيجات است.
دندانها و استخوانهای سالم
شير تنها منبع خوب کلسيم در اطراف ما نيست! تخم مرغ علاوه بر کلسیم غني از ويتامين D هست. ويتامين D به بدن در جذب کلسيم، که در حفظ استخوانها و دندانهای قوی ضروری است، کمک میکند، همچنين نقش مهمی در سلامت قلب و کولون و همچنين افزايش متابوليسم دارد.
تخم مرغ همچنين حاوي گوگرد است که به ايجاد کلاژن کمک میکند. و از آنجا که 65 درصد از استخوانهای ما از کلاژن معدن تشکيل شده است، اين قطعا يک چيز خوب است.
کاهش وزن و چربی
تخممرغ دیر هضم است و میتواند بر اشتها تأثير بگذارد. وقتی تخممرغ میخوريد زودتر احساس سيری میکنيد. تخممرغ به شما بیشتر ويتامينها و مواد معدنی که نياز داريد را میدهد در حالی که مصرف مواد غذايی شما کاهش میيابد.
نکاتی در مورد انتخاب و نگهداری تخممرغ
- هنگام خرید تخممرغ، به دنبال تخممرغهای تازه با پوسته سفت و بدون ترک باشید.
- تخممرغها را در یخچال و در دمای زیر 4 درجه سانتیگراد نگهداری کنید.
- تخممرغها را میتوان تا 4 هفته در یخچال نگهداری کرد.
- قبل از استفاده از تخممرغ، آنها را با آب سرد بشویید تا از آلودگی احتمالی پوسته جلوگیری شود.
تخممرغ، یک غذای کامل و مغذی است که فواید زیادی برای سلامتی دارد. با گنجاندن آن در رژیم غذایی خود، میتوانید از مزایای آن بهرهمند شوید.
شما همچنین میتوانید جهت تهیه محصولات طبیعی از طریق این لینک اقدام نمائید.
ثبت ديدگاه
You must be logged in to post a comment.