کینوا گیاهی است که در کشورهای غربی از آن بجای غلات استفاده میکنند. این گیاه بیشتر در کشورهای آمریکای جنوبی کشت میشود. خوشبختانه در ایران هم اخیراً کشت آن آغاز شده است. بخاطر خواص کم نظریش به آن “خاویار گیاهی” نیز میگویند. مثل غلات مصرف غذائی دارد و میتوان از دانه آن برای پخت و پز استفاده کرد.
مهمترین خواص کینوا
کینوا یکی از معدود گیاهانی است که همه آمینو اسیدهای ضروری بدن را دارد. سرشار از پروتئین، فیبر، ویتامینهای گروه B و مواد معدنی است. ارزش غذایی بالای آن باعث شده توسط سازمان خاروبار جهانی (FAO) با شیرخشک مقایسه شود. به دلیل کالری کمتر و هضم بهتر گزینه مناسبی برای جاگزینی برنج است. کینوا حاوی نوعی آنتی اکسیدان به نام فلاونوئید است که خواص ضد سرطانی، ضد افسردگی و ضد التهابی آن به دلیل داشتن این نوع آنتی اکسیدان گیاهی است.
انواع کینوا (قرمز، سفید و سیاه)
دانههای کینوا سفید که البته کمی به زرد هم متمایل است را به نام کینوا طلایی هم میشناسند. این دانهها بعد از پخت نرمتر میشوند. کینوا قرمز کمی شیرینتر است و بعد از پختن به رنگ قهوهای درمیآید. کینوا قرمز برای تهیه سالاد مناسبتر هستند. و اما کینوا سیاه بعد از پختن هم به همین رنگ دیده میشود.
آشپزی با کینوا
دانههای کینوا را میتوان مانند برنج پخت. یک پیمانه از آن را با دو برابر آب درون ظرف بریزید و به مدت پانزده دقیقه روی شعله ملایم قرار دهید تا آب آن تمام شود. از روغن زیتون، آب لیمو و ادویه هم برای بهتر کزدن طعم آن میتوانید استفاده کنید. استفاده از از آب مرغ یا گوشت بجای آب هم میتواند طعم آن را لذیذتر کند. علاوه بر این میتوانید از کینوا در تهیه سالاد، سوپ و دیگر غذاها هم استفاده کنید.
ثبت ديدگاه
You must be logged in to post a comment.