کاچی، دسری سنتی و خوشمزه ایرانی است که قدمتی دیرینه دارد. این دسر نه تنها طعمی دلنشین دارد، بلکه سرشار از مواد مغذی و مفید برای سلامتی است. کاچی از آرد، روغن، شکر، زعفران، گلاب و ادویه‌جاتی مانند دارچین و زردچوبه تهیه می‌شود. در این مطلب طرز تهیه کاچی و خواص بی‌نظیر آن را برایتان شرح داده‌ایم:

طرز تهیه کاچی

مواد لازم

  • آرد سفید (مثل آرد شیرینی پزی یا آرد سنگک): ۳ قاشق غذاخوری
  • آب جوش: ۳ لیوان
  • روغن حیوانی یا کره محلی: سه قاشق غذاخوری
  • نبات : نصف لیوان
  • زنجبیل، دارچین و زردچوبه: ¼ قاشق چایخوری
  • زعفران : ¼ قاشق چایخوری
  • مغز گردو، پودر بادام و پودر پسته: برای تزیین (اختیاری)

دستور پخت

ابتدا آرد را در یک تابه بدون روغن تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود و کمی تغییر رنگ دهد و رنگ آن کرم مایل به قهوه‌ای شود. هرچه آرد را کمتر تفت بدید رنگ کاچی روشن‌تر می‌شود. اگر از یک ظرف تفلون یا هر ظرف دیگری که نچسب است استفاده کنید بهتر است. سپس روغن حیوانی یا کره را به آرد اضافه کنید و به تفت‌دادن ادامه دهید تا رنگ آرد طلایی شود. حالا زردچوبه را اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود.

در یک قابلمه جداگانه، شکر و زعفران را با کمی آب مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر حل شود. بهتر است به جای شکر از نبات کوبیده شده استفاده کنید. شربت را روی شعله ملایم گاز نگه دارید تا هم کم‌کم قوام پیدا کند و هم آب از جوش نیفتد.

شربت را به آرد تفت داده شده اضافه کنید و به هم بزنید تا مخلوط شود. بهتر است آب را در چند مرحله اضافه کنید و هم بزنید تا آرد گوله نشود و یکدست شود. بعد می‌توانید زنجبیل را اضافه کنید.

درب ظرف را بگذارید و با شعله ملایم بگذارید که روغن بیندازد. بعد از این که روغن انداخت، دارچین را اضافه کنید. در نهایت، کاچی را در ظرف مورد نظر خود بریزید و با پودر دارچین، مغز گردو، پودر بادام و پودر پسته تزیین کنید.

خواص کاچی

  • مقوی و انرژی‌زا

کاچی به دلیل داشتن مواد مغذی مانند آرد، روغن و شکر، یک غذای مقوی و انرژی‌زا است. این دسر می‌تواند به رفع ضعف و خستگی کمک کند.

  • تقویت‌کننده رحم

این دسر از دیرباز به عنوان یک غذای مفید برای زنان باردار و بعد از زایمان شناخته می‌شود که می‌تواند به تقویت رحم و افزایش خونریزی کمک کند.

  • درمان کم‌خونی

آهن موجود در کاچی برای درمان کم خونی بسیار موثر است.

  • تقویت سیستم ایمنی

وجود ویتامین C و آنتی‌اکسیدان در کاچی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.

  • درمان سرماخوردگی

خواص ضدالتهابی کاچی، می‌تواند به تسکین علائم سرماخوردگی مانند گلودرد و سرفه کمک کند.

  • ضد اضطراب و افسردگی

زعفران موجود در کاچی، می‌تواند به آرامش اعصاب و درمان اضطراب و افسردگی کمک کند.

برای خرید دارچین و زعفران برای تهیه کاچی به سایت ارمغان سبز مراجعه کنید.