بسیاری فکر میکنند رطب همان خرماست. ولی این دو با هم تفاوتهایی دارند. فرآیند رسیدن میوه خرما چهار مرحله است. در این مراحل تغییراتی در رنگ، مزه و اندازه آن رخ میدهد. در ابتدا سفت و سبز رنگ است که طعم آن تلخ و کمی هم گس است. با گذشت زمان رطوبت آن کمتر شده و قندهای آن افزایش مییابد تا در نهایت رسیده میشود. رطب، مرحله قبل از خرمای رسیده است که میزان رطوبت بیشتر و قند کمتری دارد. رطب برخی از انواع خرما، مصرف خوراکی مطلوبی دارد. در مرحله خرمای رسیده، بافت آن سفتتر میشود و رطوبتش به حداقل میرسد. رنگ میوه رسیده خرما هم کاملاً قهوهای تا سیاه است. در این موقع فروکتوز و گلوکز خرما بالا و ساکاروز آن اندک است. بافتش یکنواخت و گاهی چروکیده دارد. از میوه نخلهایی که رطب است میتوان رطب مضافتی را مثال زد. معروفترین خرما هم در بازار، خرمای پیارم است.
نکاتی در مورد نگهداری خرما و رطب
میدانیم رشد میکرو ارگانیسمها و فعالیت آنزیمها در داخل یخچال کمتر از محیط بیرون است. با توجه به این که خرما، کربوهیدرات و مواد قندی زیادی دارد، محیط مناسبی برای رشد مخمرها و میکروبهاست. بنابراین توصیه میشود خرماهای نرم و تازه در یخچال قرار گیرد تا بتوان حداکثر 6 ماه از آنها نگهداری کرد. باید توجه داشت هر موقع طعم و مزه آن تغییر کرد، از مصرف کردن آن پرهیز شود.
برای خرید خرمای پیارم از این لینک اقدام کنید.
ثبت ديدگاه
You must be logged in to post a comment.