هفت سین، سفره‌ای خوش آب و رنگ با ظرف‌های تزئین شده است که از دیر باز همراه شب عید نوروز ایرانیان بوده است. ‌در این مجال می‌خواهیم خواص خوراکی‌های این سفره را با هم مرور کنیم.

سرکه

در طب سنتی، از سرکه بعنوان یک نوع درمانگر یاد می‌شود. سرکه در کاهش فشار خون و کلسترول موثر است و خاصیت آنتی بیوتیکی دارد. سرکه با افزایش جذب کلسیم به استخوان سازی در بدن کمک می‌کند. از سرکه می‌توان در کاهش وزن کمک گرفت. علاوه بر آن می تواند مسمومیت‌های غذایی را هم از بین ببرد.

سماق

وقتی اسم سماق به میان می‌آید همگی به یاد کباب می‌افتیم. علت آن است که سماق به عنوان یک چاشنی در کاهش درد معده و اختلالات گوارشی موثر است و اصطلاحاً مصلح گوشت قرمز است. همچنین سماق حاوی آنتی اکسیدان‌هایی است که به کبد کمک می‌کند تا سم زدایی شود و به درمان کبد چرب کمک می‌کند.

سیب

سیب میوه‌ای خوش مزه و سرشار از فیبر و ویتامین C است. جالب آنکه فیبر موجود در پوست سیب از خود میوه آن بیشتر است. سیب به طرز چشمگیری عملکرد باکتری‌های موجود در روده‌ی بزرگ را بهبود می‌بخشد. سیب سرسار از آنتی اکسیدان‌ است که مقدار آن در سیب‌های قرمز بیشتر است. این آنتی اکسیدان‌ها سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کنند.

سمنو

سمنو این دسر خوشمزه از جوانه گندم و آرد تهیه می شود. مقادیر بالای انواع ویتامین‌های E و B در آن موجب شده تا سمنو برای تقویت و افزایش رشد مو و جوان سازی پوست مفید باشد.

سنجد

سنجد حاوی پتاسیم است و برای کسانی که پوکی استخوان دارند مفید است. رفع کمبود ویتامین C یکی دیگر از مزایای آن است.

سیر

سیر با خواص دارویی زیادی که دارد از قدیم مورد استفاده طبیبان بوده است. سیر سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی است که رادیکال‌های آزاد را از بین می برد، پس در نتیجه مصرف سیر خطر ابتلا به سرطان را پایین می‌آورد. این آنتی ویروس می تواند هنگام ابتلا به سرما خوردگی به عنوان یک داروی گیاهی برای مقابله با بیماری های ویروسی استفاده شود.