داشتن رژیم غذایی سالم در دوران بارداری این اطمینان را به شما می‌دهد که مواد غذایی لازم به کودکتان می‌رسد. این می‌تواند بهترین آغاز برای زندگی فرزندتان باشد. تغذیه مناسب دوران بارداری شامل میزان کافی از پروتئین، کربوهیدرات، اسید چرب سالم، ویتامین و مواد معدنی است. به طور کلی برنامه غذایی دوران حاملگی بمانند برنامه غذایی در حالت عادی است با این تفاوت که ویتامین، مواد معدنی و مواد مغذی بیشتری مورد نیاز بدن مادر است. بعضی از خانم‌های باردار به دلیل شرایط خاصی که دارند برای اطمینان از رژیم خود بایستی تحت نظر متخصص تغذیه باشند.

انجمن بارداری آمریکا توصیه کرده است، در دوران بارداری، بانوان باردار ۳۰۰ کالری بیشتر از قبل مصرف کنند و از رژیم لاغری و همچنین زیاده خواری در این دوران بپرهیزید. این که گفته می‌شود “تو باید به اندازه دو نفر غذا بخوری”، تصوری اشتباه است. حجم غذا را باید با توجه به وزن، میزان تحرک و سن مادر در نظر گرفت.

مولتی ویتامین مصرف کنید

ویتامین‌هایی که در دوران بارداری مصرف می‌شوند، معمولاً دزهای بالاتری از اسید سولفیک، کلسیم و آهن دارند. مصرف این مولتی ویتامین‌ها می‌تواند تا حدودی به رشد متناسب جنین و همین‌طور داشتن یک زایمان راحت‌تر کمک کند. بهتر است قبل از مصرف از پزشک خود بخواهید که میزان مصرف مولتی ویتامین‌های مناسب با شرایط خودتان را معرفی کند.

گوشت خام نخورید

مصرف گوشت خام می‌تواند باعث ابتلا به بیماری‌های نظیر لیستریوز و توکسوپلاسموز شود. علاوه بر آن احتمال ابتلا به مسمومیت غذایی نیز وجود خواهد داشت. مشکلات ناشی از این مواد غذایی می‌تواند باعث بروز بیماری‌های جدی و تهدید کننده‌ای شود، بنابراین به خانم‌های باردار توصیه می‌شود از مصرف گوشت و همچنین تخم مرغ خام دوری کنند.

محصولات لبنی غیر پاستوریزه نخورید

کلسیم یکی از عناصر مهم برای رشد کودک بسیار مهم است ولی مادران باید برای دریافت کلسیم از لبنیات مصرفی مراقب باشند.

از مصرف گوشت‌های فرآوری شده خودداری کنید

محققان خوردن گوشت‌های آماده مثل سوسیس و کالباس، ماهی سالمون دودی و دیگر خوراکی‌های مشابه را منع می‌کنند. این مواد خوراکی می‌تواند باعث بروز بیماری‌هایی مثل لیستریوز و توکسوپلاسموز در زنان باردار شود.

در مصرف کافئین زیادی روی نکنید

کافئین می‌تواند ضربان قلب جنین را افزایش دهد. بر اساس مطالعات انجام شده اخیر، زنان می‌توانند با خیال راحت یک فنجان قهوه رقیق یا نسکافه را در طول روز مصرف کنند، ولی از قهوه‌های غلیظ خودداری کنید. البته به طور کلی توصیه می‌شود تا حد ممکن از مصرف نوشیدنی‌های کافئین دار دوری کنید.