داشتن رژیم غذایی سالم مهمترین اقدامی است که برای داشتن سلامتی باید انجام داد. آگاهی از غذاهای مضر برای سلامت بدن، امری ضروری است. با مصرف نکردن این مواد غذایی سرطان زا گامی اساسی برای سلامت خود برمیداریم. اکثر این خوراک، ارزش غذایی ندارند و مصرفشان باید محدود شود. البته نخوردن مواد غذایی که رژیم محبوب بسیاری از افراد است کار ساده ای نیست، ولی با کمی اقتدار و تصمیم جدی میتوانید عادات خود را تغییر دهید.
1. آرد سفید تصفیه شده
آرد سفید تصفیه شده در بسیاری از مواد غذایی مثل انواع نان، ماکارونی و حتی کیک و شیرینی وجود دارد. مشکل این آرد این است که بیشتر مواد با ارزش گندم در حین عمل فرآوری از دست میرود و در مرحله آخر با جریان گاز کلر به رنگ سفید در آمده میآید. مصرف زیاد آرد تصفیه شده احتمال خطر ابتلا به سرطان را افزایش میدهد. جایگزین نان سفید، نان های غله کامل است و به جای ماکارونی بهتر است از کینوا یا برنج قهوه ای استفاده شود.
۲- نوشابه های گازدار
این نوشیدنیها هیچ ارزش غذایی ندارد و فقط خوشمزهاند. با مصرف آنها مقدار زیادی قند وارد بدن میشود. قند درون کبد باقی میماند و احتمال ابتلا به سرطان را افزایش میدهد. علاوه بر آن از رنگ مصنوعی در تولید آنها استفاده میشود که موجب سرطان میشوند. بله، پس باید مصرف نوشابه را هم کنار بگذارید.
3. غذای رژیمی
شاید باورش سخت باشد ولی اکثر مواد غذایی آماده که با نام رژیمی به فروش می رسند، سرطانزا هستند. چربی این مواد حذف شده است و ماده باقی مانده طعم چندان خوبی ندارد. به همین خاطر تولید کنندگان بعد از این مرحله از شیرین کنندههای مصنوعی و سدیم برای جایگزین کردن چربی استفاده میکنند. این اقدام میزان زیادی ماده سرطان زا را وارد بدن میکند. برای کاهش وزن، بهتر است از مواد غذایی طبیعی مانند میوه و سبزیجات به جای مواد رژیمی استفاده کنید.
۴- چیپس سیب زمینی
حقیقتا که بسیار خوشمزه است. ولی مقدار اسید چرب ترانس آن بالاست. نمک، مواد نگهدارنده و آکریلامید مواد مضر تشکیل دهنده چیپس هستند. برخی از بیسکوییتها به دلیل اینکه سرخ نمی شوند و درون فر پخته می شوند، انتخاب بهتری هستند.
5. گوشتهای فرآوری شده
گوشت قرمز سرشار از پروتئین است اما درون خود مقدار زیادی اسید چرب اشباع شده دارد. در مصرف این ماده خوراکی نباید زیاده روی کرد. دقت کنید وقتی که گوشت را کباب میکنید، قسمتهای سیاه شده گوشت نشانه واضحی از ماده آکریلامید است. تحقیقات نشان میدهد، این ماده سرطان لوز المعده را تا ۶۰ درصد افزایش میدهد!
گوشتهای فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس هم به دلیل مواد نگه دارندهای که در روند تولیدشان استفاده میشود خطرناک هستند. از نیتریت و نیترات برای ماندگاری بیشتر آن استفاده میکنند، که برای بدن مضر هستند.
6- روغنهای نباتی
بعضی افراد معتقدند که روغن های گیاهی سالمتر هستند. در واقع باید بدانید که این روغنها به طو طبیعی از گیاه خارج نمی شوند، بلکه طی فرآیندی به نام هیدروژنه کردن به دست میآیند که سرشار از اسید چرب ترانس هستند. به همین خاطر بهتر است این روغنها با روغنهای طبیعی مثل کنجد و زیتون جایگزین شوند.
7. کنسروها
قوطی کنسروها با ماده شیمیایی به نام Bisphenol A یا BPA پوشش دهی شدهاند. که با سرطان نیز در ارتباط است. متاسفانه در رابطه گوجه فرنگی تاثیر آن بیشتر است. برای ماندگاری طولانی مدت در کنسروها از سدیم و دیگر مواد نگهدارنده استفاده میکنند که بر همه روشن است که سرطانزا هستند. پس در عدم مصرف اینگونه مواد غذایی تا حد امکان باید رعایت کرد.
ثبت ديدگاه
You must be logged in to post a comment.