یکی از پر مصرف ترین مواد غذایی در دنیا، شکر است. یکی از انواع شکر، شکر قهوه‌ای است که از نیشکر یا چغندر قند تهیه می‌شود. این شکر می‌تواند یکی از جایگزین‌های مناسب شکر سفید باشد. نام دیگر آن شکر سرخ است و از شکر سفید مواد مغذی بیشتر و کالری کمتری دارد. اول از همه طرز تهیه شکر خام را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

نیشکر مایع شیرینی دارد. در کارخانه بعد از استخراج و عمل‌آوری این ماده شیرین، شیره‌ای تولید می‌شود که شکر خام نام دارد. ملاس و ساکاروز دو ماده تشکیل دهنده این شیره است. ( در این مرحله بعد از تصفیه، به شکر سفید می‌رسیم ).  ملاس از  46 درصد ساکاروز، 3 درصد پروتئین و مقدار کمی از مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر، منیزیم، گوگرد، مس، آهن، منگنز، روی و ویتامین B تشکیل شده است. این ماده در حقیقت با ارزش ترین ماده مغذی در فرآیند تولید است.

اما شکر سفید از جداسازی ملاس از شکر خام بدست می‌آید. پس شکر قهوه‌ای همان شکر سفید است به اضافه ملاس.

خواص شکر قهوه‌ای

به علت داشتن مواد مغذی می‌توان به این خواص شکر قهوه‌ای اشاره کد:

افزایش سطح انرژی بدن، بهبود فرآیند هضم، کاهش نفخ شکم و کمک به فرآیند کاهش وزن (به دلیل داشتن کالری کمتر نسبت به شکر سفید)

به یاد داشته باشید نباید در مصرف شکر قهوه‌ای زیاده روی کرد چرا که افزایش وزن و چاقی و خطر ابتلا به بیماری دیابت از عوارض آن است.

برای تهیه این شکر به این لینک مراجعه کنید.