در طب اسلامی و سنتی وعده‌های اصلی غذا صبح و شب است. نخوردن ناهار برای سلامتی و تناسب اندام مفید است و شام نخوردن موجب زیان برای بدن است.

در قرآن سوره مبارکه مریم، آیه ۶۲ آمده:

ولَهُمْ رِزْقُهُمْ فِیهَا بُکْرَهً وَعَشِیًّا (روزى آنان بامدادان و شامگاهان است)

خداوند متعال در ماه رمضان فاصله دو وعده افطار تا سحر را اجازه خوردن غذا داده است! در واقع وعده ناهار حذف شده است. امام جعفر صادق (ع) خطاب به فردى که از درد معده شکایت داشت فرمودند:
“فقط اول روز و اول شب به تغذیه بپرداز و میان صبحانه و شام چیزى نخور که مایه ی فساد بدن است”. اگر دچار ضعف هستید چاره کارتان خوردن شام مقوی است. شام در اسلام مهم ترین وعده غذایی محسوب می‌شود.

علت سفارش ناهار نخوردن چیست؟
یکی از علت‌های آن این است که هضم غذا برای بدن در این زمان دشوار است. در واقع هر چه ظهر نزدیک می‌شویم قدرت هضم دستگاه گوارش کمتر می شود.  دلیل دیگر نیاز دستگاه گوارش به استراحت است. دانشمندان می گویند هضم غذا در معده حدود 5 ساعت و در روده 4 تا 5  ساعت طول می‌کشد. پس از آن تازه به هضم کبدی می رسیم. پس بین دو وعده غذایی باید حدود ۱۰ ساعت فاصله باشد.

خوردن وعده ناهار، بلغم و سودا را در بدن زیاد می کند و سبب غلظت خون می‌شود. به همین دلیل در طب اسلامی و سنتی به دو وعده غذا در صبح و غروب توصیه شده است. همچنین خواب قیلوله در ظهر موجب سلامتی و تناسب اندام است.

در فرهنگ لغت دهخدا برای معنی ناهار داریم:

“نا” به معنای نفی و سلب کردن و “آهار” :به معنای خورش و آش
ناهار لفظاً به معنای: بدون خورش و بدون آش

پس وقت ناهار یعنی وقت نخوردن.نکته مهم اینکه شام باید حداقل سه ساعت  تا زمان خواب فاصله داشته باشد.

مزایای حذف وعده ناهار

پیشگیری از چاقی
پیشگیری و درمان  چربی خون
پیشگیری و درمان دیابت
پیشگیری و درمان کبد چرب
بهبود ضعف حافظه
کمک به پاکسازی معده