یکی از حیاتی‌ترین اندام‌های بدن، کلیه است که نقش فیلتر کردن و پاکسازی خون را برعهده دارد. در حالی که عمل دفع مواد زاید از اهمیت بالایی برخوردار است متاسفانه اغلب مردم به سلامت کلیه‌هایشان توجه کافی ندارند. اما چگونه کلیه‌های خود را سالم نگه داریم؟ خوردن مقدار مناسبی از گیاهان خاص و نوشیدن آب به اندازه کافی ساده ترین و موثر ترین راه برای حفظ کلیه شما است.

6 گیاه دارویی وجود دارد که کلیه‌های سالم آن را دوست دارند اما توجه داشته باشید که برای افرادی که بیماری کلیوی دارند توصیه نمی شود. این به این دلیل است که آنها ممکن است با داروهای رایج کلیوی اختلال ایجاد کنند. اما اگر به طور کلی سالم هستید می‌توانید روزانه یک یا چند مورد از این گیاهان خوشمزه را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

1. سیر

سیر حاوی یک ماده فعال کننده به نام آلیسین است که برای بسیاری از شما مفید است. دارای خواص ضد باکتری، ضد التهابی و ضد قارچی است. سیر کمک می کند تا کلیه بهتر خون بدن را فیلتر کند. در حقیقت سیر یک نوع دیورتیک خفیف است. به این معنی که می تواند حجم ادرار را افزایش دهد و از این طریق سدیم اضافی از بدن دفع شود. همچنین مصرف منظم سیر باعث کاهش غلظت کادمیم و سرب در بدن می شود. ناگفته نماند، مقدار از آلیسین را نیز می‌توان از پیاز دریافت کرد.

2. زردچوبه

یکی از ادویه‌های متداول زردچوبه است. با رنگ و طعم متمایز از دیگر ادویه‌ها. زردچوبه حاوی یک ترکیب کورکومین است که در کاهش اثرات آنزیم‌های التهابی مؤثر است و می‌تواند در پیشگیری از بیماری‌های مزمن کلیه کمکتان کند. بیش از آن، کورکومین موجود در زردچوبه می‌تواند از رشد بسیاری از انواع میکروب‌های مضر جلوگیری کند. این خود باعث کاهش فشار روی کلیه ها می‌شود.

3. زنجبیل

یکی از راه های حمایت از سلامت کلیه‌ها این است که از مصرف کردن شکر اضافی خودداری کنید. به طور کل قند خون بالا برای کلیه‌ها بسیار مضر است. مصرف زنجبیل در رژیم غذایی یک روش عالی برای کنترل قند خون ناشی از gingerol است، که در واقع می تواند خطر ابتلا به دیابت را افزایش دهد.

4. جعفری

جعفری علاوه بر طمع خوبی که دارد می تواند سموم را از کلیه ها پاک کند. دلیل این امر دو ترکیب نامیده می شود میریستیکین و اپیول. این ترکیبات خاصیت ادرار آوری هم دارند که می تواند خطر ابتلا به سنگ کلیه را کاهش دهند. جعفری همچنین موجب پایین آمدن قند خون هم می‌شود.

5. کرفس

یکی از وظیفه‌های کلیه‌ برقراری تعادل پتاسیم و سدیم بدن است و کرفس هم حاوی هر دو آنهاست. به دلیل مقدار زیاد آب در آن، ادرار  افزایش پیدا می‌کند و موجب دفع سموم می‌شود. برخی مطالعات نشان می‌دهند که کرفس نیز ممکن است از عفونت‌های باکتریایی در کلیه ها و مجاری ادراری جلوگیری کند.

6. دارچین

طعم دارچین شیرین و تند است و یکی از چاشنی‌های محبوب در آشپزخانه‌ها ست. دارچین می‌تواند به تنظیم میزان گلوکز در بدن کمک کند. تحقیقات نشان می‌دهد مصرف دارچین اختلالات متابولیکی، از جمله دیابت را کاهش می‌دهد. از دیگر عوامل خطرناک برای کلیه‌ها، بیماری‌های قلبی است و خوشبختانه دارچین در کاهش خطرات آن مؤثر است. با این حال، دارچین حاوی ترکیبی به نام کومارین است که می‌تواند باعث آسیب دیدن کبد شود. خوردن بیش از یک قاشق چایخوری دارچین در روز توصیه نمی‌شود.