هر چه به زمان افطار نزدیک میشود، قند خون کاهش مییابد. تاثیر آن بر مغز ایجاد احساس کسالت و ضعف و کاهش قدرت تمرکز است. با مصرف خرما قدرت و توانایی به شخص روزهدار باز میگردد. مصرف خرما در افطار در روایات و احادیث به آن بسیار سفارش شده است که سبب کنترل اشتها شده و از پر خوری در افطار جلوگیری میکند. همچنین خرما موجب تنظیم قند خون و بازیابی توان ذهنی و عضلانی می شود.
پیامبر اعظم (ص) فرمودند: مَنْ أَفْطَرَ عَلَی تَمْرَةِ حَلَالٍ تُضَاعَفُ ثَوَابُ صَلَاتِهِ أَرْبَعُمِائَةِ مَرَّةٍ؛ هر کس با خرمای حلال افطار کند ثواب نمازش چهارصد برابر می گردد.» و امام صادق (ع) فرمودند: «أَنَّ النَّبِی (صلّی اللَّه علیه وآله) اِذَا کانَ صَائِماً یفْطِرُ عَلَی الرُّطَبِ فِی زَمَانِهِ؛ رسول خدا (صلّی اللَّه علیه وآله) هرگاه روزه بود با رطب افطار می نمود.»
کارشناسان تغذیه توصه میکنند که در زمان افطار و سحر به جای مصرف انواع شیرینی هایی مثل زولبیا و بامیه (که فقط حاوی انرژی و فاقد ویتامین و مواد معدنی هستند) از مواد غذایی شیرین طبیعی مثل خرما، کشمش استفاده شود.
خرما میوهای است که ویتامین های A ,B ,C ,E را به همراه املاح معدنی برای بدن تأمین می کند. از دیگر خواص مصرف خرما، تقویت ایمنی بدن در برابر بیماریهای عفونی، پیشگیری از افزایش فشارخون و کم خونی، بهبود مشکلات رودهای، کاهش اضطراب و عصبانیت و ایجاد آرامش در دوران بارداری است.
ثبت ديدگاه
You must be logged in to post a comment.