انسانها تنها موجوداتی هستند که حتی بعد از شیرخوارگی هم شیر مصرف میکنند. نوشیدن روزانه شیر میتواند یک عادت بسیار سالم باشد، البته اگر شما با لاکتوز در آن مشکلی نداشته باشید.
محققان دانشگاه ایالتی واشنگتن پس از تستهای متعدد دریافتند، هنگامی که گاوهای شیرده از علف گندم تغذیه میکنند، شیرشان دارای اسیدهای چرب امگا-3 بیشتری هستند در حالی که شیر گاوهایی که با مکملهای غذایی تغذیه میشوند دارای امگا-6 بیشتری هستند. هر دو نوع اسید چرب برای سلامت خوب و لازم است، اما نیاز ما به امگا-3 بیش امگا-6 بیشتر است. رژیم غذایی مناسب حاوی امگا-3 از ابتلا به بیماریهای قلبی، سرطان، التهاب و بیماریهای خود ایمنی میکاهد.
شیر میتواند به کاهش وزن کمک کند
شیر یک راه آسان برای تأمین پروتئین با کیفیت است. علاوه بر پروتئین، شیر ویتامین D و کلسیم را نیز تامین می کند که با سوزاندن چربی در ارتباط است و میتواند اشتها را کنترل کند.
یک لیوان شیر دارای حدود 136 کالری است. دیگر مواد مغذی آن کلسیم، ید، پتاسیم، فسفر، ویتامین A، ویتامین B2 و B12 است.
در حقسقت کربوهیدرات موجود در شیر گاو یک نوع قند ساده به نام لاکتوز است که 5 درصد از وزن آن را تشکیل میدهد. در دستگاه گوارش طی تبدیل لاکتوز به گلوکز و گالاکتوز این قندهای ساده جذب خون شده و توسط کبد گالاکتوز نیز به گلوکوز تبدیل می شود. برخی افراد فاقد آنزیم های مورد نیاز برای شکستن لاکتوز هستند. این وضعیت را عدم تحمل لاکتوز مینامند.
خواص شیر و پوکی استخوان
پوکی استخوان یک بیماری است که در آن با کم شدن تراکم استخوان فرد در خطر شکستگی و آسیب دیدگی استخوان قرار میگیرد. یکی از خواص شیر گاو بهبود رشد استخوان و تراکم آن در گوساله جوان است. همچنین به نظر می رسد این ماده غذایی اثرات مشابهی هم روی انسان دارد. کلسیم در شیر عامل اصلی برای تاثیر گذاری روی استخوانها هستند.
سخن آخر
در نهایت برای جمع بندی میتوان گفت شیر به طور طبیعی حاوی مواد مغذی و حیاتی است و مشخصا نوشیدن شیر برای سلامت کودکان و بزرگسان مفید است. خواص شیر گاوهایی که به طور طبیعی تغذیه کردهاند خیلی بالا و میزان ویتامینهای موجود در آن قابل توجه است. تحقیقات بیشتری لازم است تا در مورد خواص شیر و مضراتی که از آنتیبیوتیکها و هورمونهای اضافه شده به لبنیات گاوی به بدن ما میرسد بدانیم.
ثبت ديدگاه
You must be logged in to post a comment.